Braciole - italienska potatisbiffar

Vetetariska biffar med tomat på tallrik

Publicerat:

Här bjuder kocken Julien Huéber på några av sina vegetariska favoriter från sin mormors italienska kök. Namnet braciole anspelar på formen på de små biffarna, som man formar med hjälp av gafflar. Gör man dem större går de lätt sönder när man steker dem. – Det är först nu som vuxen som jag har förstått att det här är mat som man kan göra på rester. Det var alltid så festligt när mormor bjöd på middag, det kändes inte som rester, säger Julien Huéber. Se även receptet på Melanzanchini - auberginebiffar.

Ingredienser

  • 4-5st
    kokta potatisar
  • 1-2st
    ägg
  • 50-100g
    pecorinoost
  • persilja och basilia
  • olja till stekning

Så lagar du

  1. Mosa kokt potatis med händerna.
  2. Riv pecorino fint.
  3. Finhacka persilja och riv basilikabladen i mindre bitar.
  4. Blanda alla ingredienser till en fast smet.
  5. Forma små biffar och stek dem gyllene i olja på medelvärme.
  6. Låt biffarna rinna av på ett hushållspapper.

Servera dem ljumma med en färsk sallad och vinägrett. När de har kallnat passar de också som snacks.

Dela det här receptet med dina vänner!