Brödpudding med körsbär och choklad
Publicerat:
2024-01-16En riktig klassiker med körsbär och choklad. Helt makalöst god!
Ingredienser
4portioner
- 4-5skiva(or)ljust bröd
- 1dlkörsbär i lag
- 100gmörk choklad
- 2stägg
- 2dlmjölk
- 2dlströsocker
- 0,5dlrårörsocker
- 2dlvispgrädde
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175°.
- Skär brödet i tärningar. Hacka chokladen fint. Blanda med brödtärningarna och körsbär, lägg allt i en smord, ugnssäker form.
- Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.
- OBS! Körsbären kan bytas mot annan frukt tex päron eller banan.