Brödpudding med körsbär och choklad

Brodpudding

Publicerat:

En riktig klassiker med körsbär och choklad. Helt makalöst god!

Ingredienser

4portioner

  • 4-5skiva(or)
    ljust bröd
  • 1dl
    körsbär i lag
  • 100g
    mörk choklad
  • 2st
    ägg
  • 2dl
    mjölk
  • 2dl
    strösocker
  • 0,5dl
    rårörsocker
  • 2dl
    vispgrädde

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär brödet i tärningar. Hacka chokladen fint. Blanda med brödtärningarna och körsbär, lägg allt i en smord, ugnssäker form.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  4. Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.
  5. OBS! Körsbären kan bytas mot annan frukt tex päron eller banan.

Dela det här receptet med dina vänner!