Brysselkålssallad med tahini och cashewnötter
![Brysselkålssallad](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2F2024-01%2Fbrysselsallad.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DFYkH3ROI&w=3840&q=100)
Publicerat:
2024-01-16Tillagningstid:
En snabb sallad på den, i mitt tycke, lite underskattade brysselkålen. Enkel att vända ihop och servera till en grillad kyckling eller en bit fisk.
Ingredienser
4portioner
- 250gputsad och skivad brysselkål
- 1rödlök, tunt skivad
- 2stmorötter, strimlade
- 100gcashewnötter, grovt hackade
- 1tskspiskummin
- 1,5dlgrekisk yoghurt
- 0,5dlmajonnäs
- 1msktahini
- 1tskhonung
- 1vitlöksklyfta, pressad eller hackad
- 0,5citron, skal och juice
- 1knippa(or)persilja, grovt hackad
Så lagar du
- Strimla rödlöken, morötter, brysselkålen, cashewnötter fint i en skål tillsammans med spiskummin.
- Vispa ihop yoghurt, majonnäs, tahini, honung, citronsaft och citronskal i en annan skål och rör om tills det är helt blandat, krydda med vitlök och lite extra spiskummin.
- Vänd försiktigt ihop dressingen med de strimlade grönsakerna och se till att den krämiga dressingen dressar alla grönsakerna. Avluta med persilja och cashewnötterna.