Brysselkålssallad med tahini och cashewnötter

Brysselkålssallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En snabb sallad på den, i mitt tycke, lite underskattade brysselkålen. Enkel att vända ihop och servera till en grillad kyckling eller en bit fisk.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    putsad och skivad brysselkål
  • 1
    rödlök, tunt skivad
  • 2st
    morötter, strimlade
  • 100g
    cashewnötter, grovt hackade
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1,5dl
    grekisk yoghurt
  • 0,5dl
    majonnäs
  • 1msk
    tahini
  • 1tsk
    honung
  • 1
    vitlöksklyfta, pressad eller hackad
  • 0,5
    citron, skal och juice
  • 1knippa(or)
    persilja, grovt hackad

Så lagar du

  1. Strimla rödlöken, morötter, brysselkålen, cashewnötter fint i en skål tillsammans med spiskummin.
  2. Vispa ihop yoghurt, majonnäs, tahini, honung, citronsaft och citronskal i en annan skål och rör om tills det är helt blandat, krydda med vitlök och lite extra spiskummin.
  3. Vänd försiktigt ihop dressingen med de strimlade grönsakerna och se till att den krämiga dressingen dressar alla grönsakerna. Avluta med persilja och cashewnötterna.

Dela det här receptet med dina vänner!