Carina Brydlings pitabröd

Pitabröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 20g
    jäst
  • 300g
    vatten
  • 1100g
    vetemjöl
  • 260g
    äggvita
  • 110g
    rapsolja
  • 110g
    olivolja
  • smält smör
  • flingsalt

Så lagar du

  1. Lägg alla ingredienser förutom oljor i en degbunke och mixa/blanda allt i ca 2,5 minuter.
  2. Tillsätt oljan långsamt och blanda degen i ca 10 minuter till en smidig deg.
  3. Täck bunken och låt degen jäsa i ca 1 timme.
  4. Skär degen i ca 30 bitar och forma dem till bullar, platta till dem med kavel och forma dem till pitabröd. Ca 1x1 dm. Täck med fuktig duk och förvara dem svalt.
  5. Sätt ugnen på 270 grader.
  6. Skär en kryss i varje pitabröd. Pensla med smör och strö på salt.
  7. Grädda i het ugn tills de fluffat upp något samt blivit gyllene. Ca 5-10 minuter. Förvara på galler.

Tips

Om bröden ska serveras varma är det gott att pensla mer smör på dem.

Dela det här receptet med dina vänner!