Chokladmousse med silkestofu och lingoncoulis

Chokladmousse med silkestofu och lingoncoluis.

Publicerat:

Ljuvlig chokladdessert till helgmiddagen! Om du vill kan du smaksätta moussen med lite riven citronzest. Enkelt och så gott!

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    mörk choklad, 70 %
  • 350g
    silkestofu
  • 2msk
    honung
  • ½krm
    mald kardemumma
  • ½tsk
    salt
  • 100g
    lingon
  • 70g
    socker

Så lagar du

  1. Lägg lingon och socker i en kastrull och låt allt smälta ihop på svag värme.
  2. Mixa bär och socker till en slät puré.
  3. Hacka och smält chokladen i vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur.
  4. Mixa tofun med honung och kardemumma.
  5. Tillsätt chokladen och mixa till en slät kräm. Låt vila i kylskåpet en stund.
  6. Ta en sked, skölj den i varmt vatten och använd den för att forma små ”ägg” av moussen. Spritsa en klick lingoncoluis bredvid och pudra över lite lingonpulver på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!