Kryddrostad potatis med koriander och yoghurt

Kryddrostad potatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett kryddigt potatisrecept med härliga indiska smaker. Passar som vegetariskt tillbehör på en buffé, eller som tillbehör till allt från kyckling till fisk. Serveras med korianderchutney och tamarinddressing.

Ingredienser

4portioner

  • 750g
    potatis, skuren på längden i 1 cm tjocka skivor
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    garam masala
  • ½tsk
    mald gurkmeja
  • 2
    vitlöksklyftor, finrivna
  • 3cm
    ingefära, finriven
  • 250g
    grekisk yoghurt
  • 1
    liten rödlök, tunt skivad
  • 1
    grön chili, tunt skivad
  • 1 ½tsk
    korianderfrön, rostade
  • 1 ½tsk
    nigellafrön (svart kummin), rostade
  • salt

Korianderchutney

  • 30g
    färsk koriander
  • 1
    grön chili, frön borttagna, och grovhackade
  • 1msk
    limejuice
  • 4msk
    olivolja
  • salt

Tamarinddressing

  • 1 ½msk
    tamarindpasta
  • 1 ½tsk
    strösocker
  • ¼tsk
    garam masala

Så lagar du

  1. Förvärm ugnen till 220 grader.
  2. Förkoka potatisen i 5-6 minuter, tills potatisen nästan är genomstekt men fortfarande har kvar en bit.
  3. Häll av och klappa torrt. Placera potatisen på plåt med bakplåtspapper blanda runt med olja, masala, gurkmeja, ingefära, vitlök, ⅓ tsk salt och peppar. Rör om för att blanda ordentligt.
  4. Rosta i ugnen och rör om en eller två gånger, i 25-30 minuter, eller tills de är djupt gyllene.
  5. Gör under tiden korianderchutneyn och tamarinddressingen.

Korianderchutney

  1. Lägg alla ingredienser, och en nypa salt, i en matberedare eller mixer och mixa tills det är slätt. Smaka av.

Tamarinddressing

  1. Vispa ihop alla ingredienserna i en liten skål med 1½ tsk vatten tills sockret är upplöst.

Servering

  1. Fördela yoghurten på ett stort runt serveringsfat. Toppa med korianderchutneyn, virvla igenom den utan att helt blandas in.
  2. Ringla över hälften av tamarinddressingen och toppa med potatis, lök och chili.
  3. Ringla över den återstående tamarinddressingen, strö sedan över de rostade fröna och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!