Montera en prinsesstårta

Montera tårta, tårtmontering, marsipanlock

Publicerat:

Så här får du ihop lagren av sylt, vaniljkräm, grädde och marsipanlock som hör prinsesstårtan till.

Ingredienser

  • sockerkaksbotten, tre rundlar
  • utkavlad marsipan till locket
  • hallonsylt
  • vaniljkräm
  • vispad grädde

Så lagar du

Använd gärna en spatel/palettkniv till att breda ut fyllningen jämnt över sockerkakan. Se till att ha ett stort stycke marsipan så att locket räcker till att täcka hela sidorna av tårtan.

1. Placera den understa tårtbottnen på ett tårtfat. Fördela sylten jämnt över den, och lägg på nästa rundel av tårtbotten.

2. Fördela vaniljkräm över hela kakan. Lägg sedan på vispad grädde och bred ut till ett jämnt lager – ett smart sätt är att hålla palettkniven still och snurra tårtfatet.

3. Lägg på nästa lager av tårtbotten, och gör ytterligare ett lager av vaniljkräm. Avlsuta med mer grädde, som breds ut både över toppen och runt sidan av hela tårten.

4. Lyft försiktigt ditt utkavlade marsipanlock i händerna och placera det över tårtan. Forma det mjukt runt tårtan och tryck in mot nederkanten med sidan av handen. Det svåra är att inte få några veck i locket. Skär till sist bort den överflödiga marsipanen från tårtans nederkant.

En klassisk prinsesstårta har grön marsipan, pudras med florsocker och dekoreras med en rosa marsipanros, men det är självklart fritt fram att prova en annan färg, och kanske dekorera enligt några av tipsen vi ger här nedanför!

Dela det här receptet med dina vänner!