Spaghetti olio aglio e peperoncino
![Spaghetti olio aglio e peperoncino.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2F2024-01%2FPG-1410117-001A-FILLER2023SIN-01-20649.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DnMdKuknl&w=3840&q=100)
Publicerat:
2024-01-15Tillagningstid:
En klassisk italiensk pastarätt med olivolja, vitlök, chili och persilja. Lättlagat och så gott!
Ingredienser
2portioner
- spaghetti
- olivolja
- 2vitlöksklyftor
- 1röd chili
- färsk persilja
Så lagar du
- Koka upp pastavatten och låt pastan koka 2–3 minuter kortare än angivelsen på paketet.
- Skiva ett par vitlöksklyftor så tunt du kan.
- Skär en röd chili i tunna skivor.
- Stek vitlöken i en generös mängd olivolja tills den börjar få färg. Lägg då i chilin och låt den fräsa med en stund till.
- Ta pastan ur sitt kokvatten och lägg ner i stekpannan tillsammans med ca 1,5 dl av kokvattnet. Rör om och låt pastan koka färdigt.
- Finhacka färsk persilja och rör ner i den färdiga pastan.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.