Spaghetti olio aglio e peperoncino

Spaghetti olio aglio e peperoncino.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk italiensk pastarätt med olivolja, vitlök, chili och persilja. Lättlagat och så gott!

Ingredienser

2portioner

  • spaghetti
  • olivolja
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    röd chili
  • färsk persilja

Så lagar du

  1. Koka upp pastavatten och låt pastan koka 2–3 minuter kortare än angivelsen på paketet.
  2. Skiva ett par vitlöksklyftor så tunt du kan.
  3. Skär en röd chili i tunna skivor.
  4. Stek vitlöken i en generös mängd olivolja tills den börjar få färg. Lägg då i chilin och låt den fräsa med en stund till.
  5. Ta pastan ur sitt kokvatten och lägg ner i stekpannan tillsammans med ca 1,5 dl av kokvattnet. Rör om och låt pastan koka färdigt.
  6. Finhacka färsk persilja och rör ner i den färdiga pastan.
  7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!