Sparkling Tea av te-koncentrat

Publicerat:

På senare tid har Sparkling Tea dykt upp i välsorterade butiker. Då det inte är sött och ofta har komplexa smakkombinationer passar det utmärkt att servera som fördrink, men också till maten.

Ingredienser

4portioner

  • 2msk
    löste av valfri sort (alternativt 2 st tepåsar)
  • 20cl
    vatten
  • 1msk
    honung/ agavesirap (valfritt)

Vid servering

  • is
  • citronsest
  • 80cl
    bubbelvatten
  • kamomill-sockerlag

Så lagar du

  1. Hetta upp vattnet i en kastrull till korrekt temperatur beroende på tesort (75-80 grader för grönt te, 90 grader för svart te).
  2. Stäng av värmen och lägg i teet. Teblad går att lägga direkt i vattnet. Låt dra enligt tesortens anvisningar. Vill du ha lite sötma tillsätter du även honungen nu. Alternativt söta upp med kamomill-sockerlag vid servering.
  3. Sila bort tebladen eller ta ur tepåsarna. Låt svalna.
  4. Häll upp i en glasflaska och förvara i kylskåpet tills det är dags att servera.
  5. Vid servering: Häll 1 del te-koncentrat över is och addera 4 delar bubbelvatten. I detta fall för ett glas 5 cl te-koncentrat tillsammans med 20 cl bubbelvatten. Servera med en slice citronzest.

Tips!

Sparkling Tea går lika bra att blanda i en karaff som direkt i glas.

Mängden te kan behöva justeras beroende på hur intensiv smak du vill ha. Viktigt att tillägga är att du inte ska öka på tiden teet får dra utan i stället mängden te. Får det stå och dra längre blir det bara bittert.

Vill du spetsa till det lite extra? Testa att använda ett smaksatt bubbelvatten eller byt ut det mot tonic alternativt mousserande äppelmust. Eller varför inte testa mitt recept på Tea & Tonic.

I stället för att söta med honung använde jag ett sockerlag smaksatt med kamomill, apelsinzest och limejuice i programmet som jag hällde i vid servering, inte direkt när jag gjorde te-koncentratet.

Dela det här receptet med dina vänner!