Yakitori på svamp

En träfärgad tallrik på ett träbord med tre grillspett.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 12st
    shitakesvamp
  • 8st
    champinjoner
  • 4-5st
    salladslök
  • 2-3msk
    olja
  • 1msk
    sesamfrö
  • ca 12st
    grillspett

Taresås

  • 2dl
    sojasås
  • 2dl
    mirin
  • 1dl
    sake
  • 75g
    farinsocker
  • 2msk
    sherryvinäger
  • 5-6st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 4-5st
    salladslök, finhackad
  • 8cm
    ingefära, finhackad
  • 2msk
    hel svartpeppar

Så lagar du

Förberedelser:
1.Lägg spetten i vatten en timme.

2. Hacka och pressa ingredienserna till såsen.


Såsen:

3. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull.

4. Reducera långsamt såsen tills den halverats i kastrullen.

5. Sila såsen i en behållare

Spett:

6. Rensa salladslöken och skär i 4-5 cm bitar.

7. Rensa svampen och skär i 4-5 cm bitar vid behov.

8. Varva svamp och lök på spetten.

9. Pensla spetten med sås.

10. Grilla på hög värme, vänd regelbundet.

11. Pensla med sås en gång under grillningen.

12. När de är färdiga så pensla med sås en gång till och strö över sesamfrö.

13. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!