Foto: Bildbyrån

Anna Swenn-Larsson chattade med SVT:s läsare

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina säsongen fick ett abrupt slut på grund av coronapandemin. Hur tränar stjärnorna nu? Hur går tankarna inför nästa säsong? Hur ser framtiden ut för det svenska landslaget? Anna Swenn-Larsson svarade på publikens frågor.

Anna Swenn-Larsson

Micke Elmgren • Allt det bästa till er alla

Anna: "Tack för mig. Hoppas ni fick svar på det ni ville. Nu ska jag laga mig lite lunch här innan jag blir allt för hungrig och sen blir det att sätta sig i bil till Getberget där jag ska hänga med på en träning med ungdomarna. Ha det fint!"

Philip • Hur mår du? Du är bäst och en stor idol och förebild!

Hasse • Hur ser du på framtiden för det svenska landslaget i utförsåkning? Är den ljus?

Anna: "Jag tror den är väldigt ljus. Har haft många som kommit upp i år och varit med under träning och tävling och många känns laddade och redo att nästa steg."

Linn • Hur många sit-ups kan du göra i sträck utan vila mellan?

Anna: "Ingen aning har nog aldrig prövat det men får ta ett test och återkomma men tror iallafall på tresiffrigt ;)"

Adam Svensson • Hej! Har du någon gång kört kombination på tävling alltså slalom&störtlopp. Om så, hur gick det?

Anna: "Det har jag men inte på världscupnivå men både under SM och Europacup. Vet dock inte helt säkert om det var SL och SG eller SL och DH men vet att jag har med mig SM medalj från kombination."

Ida Säleby • Vad är ditt mål nästa säsong

Anna: "Jag gillar inte att sätta upp för mycket resultatmål utan jobbar mycket med att utvecklas som skidåkare tekniskt. Vad jag ska göra för att kunna åka snabbast i världen. Men absolut drömmer jag om en första världscupseger och en pallplats i den totala slalomcupen."

Alice Nordenberg • Hej Anna, har du några bra tips på att hålla sig igång inför nästa skidsäsong för mig som U12.
Med vänlig hälsning,
Alice

Anna: "Utöva olika sporter. Var ute och rör på dig. Ha roligt och kom riktigt hungrig till hösten. Om du blir riktigt sugen och har några favoritklipp på dig själv där hemma så kan du kolla på dom och drömma dig tillbaka."

Adam • Hej Anna, hur kommer det sig att du inte kör storslalom? Jag har en känsla att storslalom hade passat dig like väl som slalom.

Anna: "Jag tränar mycket storslalom och har kört det och kämpat med det under en lång tid även på tävling. Har känt att utvecklingen inte har pekat dit jag ville men har absolut inte gett upp det. Tack för ditt förtroende."

Lovisa • Hej! Om du vinner en världscuptävling, skulle du ranka vinsten högre om Mikaela Shiffrin var med?

Anna: "Vore kul att vinna om alla de bästa var med men skulle nog uppskatta en seger lika mycket även om hon inte var med."

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.