Swenn Larsson om virushotade avslutningen: ”Hoppas verkligen den blir av”

Uppdaterad
Publicerad

Världscupfinalen i Cortina d'Ampezzo är osäker. På fredag kommer beslut från italienska regeringen och internationella skidförbundet om tävlingen överhuvudtaget kan köras i den klassiska alporten med tanke på spridningen av coronaviruset i norra Italien. För sveriges mest framstående alpinåkare, Anna Swenn Larsson, är det viktigaste att tävlingen blir av.

– Jag är så peppad på att köra. Jag vill bara att det blir av någonstans, säger Swenn Larsson till SVT Sport

Anna Swenn Larsson står för en fin säsong och har två andraplatser till sitt namn under vintern. Nu störs hennes fina form av inställda tävlingar i Ofterschwang i helgen där den svenska alpinåkaren hade chans att klättra i slalomcupen där hon för tillfället ligger femma.

– Riktigt tråkigt med tanke på att vi bara har åtta slalomtävlingar i år, säger Swenn Larsson till SVT Sport

Beslut om Cortina kommer på fredag

I Kranjska Gora var Anna Swenn Larsson på väg mot sin första världscupvinst i karriären men med endast fyra portar kvar körde 28-åringen ur. Inför tävlingarna i Ofterschwang var Anna Swenn Larsson sugen på revansch men de tävlingarna ställs nu in efter undermåliga väderförhållanden.

– Jag hade verkligen velat tävla men nu fick vi ju i alla fall besked i går om att vi får tävla i Åre. Det känns jättekul att få köra på hemmaplan, säger alpinåkaren till SVT Sport.

Tävlingarna i Åre kommer alltså att köras men på fredag kommer beslut angående världscupfinalen i Cortina. Förra veckan meddelade Fis att tävlingarna kommer att köras utan publik men med tanke på coronavirusets spridning i norra Italien så kan nu tävlingarna flyttas. Åre, där världscupens näst sista tävlingar körs har diskuterats som ett alternativ.

– Jag hoppas verkligen bara den blir av. Jag fattar ju så klart att man måste ta hänsyn till säkerhet men jag är så peppad på att köra att jag bara vill att det blir av någonstans, säger Swenn Larsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.