Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Anna Swenn Larsson blir trea i slalom i Saalbach. Foto: Marco Trovati

Anna Swenn Larsson räddade pallen men förlorade duellen med Mikaela Shiffrin: ”Fan”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson ledde efter första åket i världscupavslutningen i slalom i Saalbach. Svenskan höll sig kvar på pallen och slutade trea. Mikaela Shiffrin vann för 97:e gången.

– Fan jag missade grovt, säger Swenn Larsson som var ute efter segern.

Shiffrin gjorde skadecomeback i Åre i förra helgen och tog sin andra raka seger i en osannolik karriär som är pågående.

– Det har varit en galen säsong och jag är så glad över att vara här och vinna igen. Jag kan knappt vänta till nästa säsong. Det är svårt att processa alla siffror som passerar i min karriär. Det är en ära, säger Shiffrin i SVT Sports sändning.

Swenn Larsson drygade ut till den första mellantiden men gjorde sedan en grov miss och tappade hela sitt försprång till Mikaela Shiffrin som vann sin 97:e världscuptävling och drygade ut sitt rekord.

”Fan jag missade ganska grovt”

– Fan jag missade tidigt ganska grovt efter att ha kommit fel från början. Men herregud jag får avsluta säsongen med en pall och kan inte vara annat än stolt över säsongen som började med fem bommar, säger Swenn Larsson.

– Det var lite synd med den missen, hon var ju på gång, säger experten Pernilla Wiberg om Swenn Larssons andra åk som genomfördes i mulna förhållanden efter att ha inletts i regn och sedan följts av solsken.

Shiffrin såg ut att tappa segern till den norska sensationen Mina Fürst Holtmann men vände tillbaka i den sista sektorn.

Holtmann klättrade upp på pallen

Dagens klättrare var Mina Fürst Holtmann som var åtta efter det första åket från startnummer 20. Norskan slutade tvåa och kramades om när pallen var klar.

Swenn Larsson hade lite flyt och klarade pallen med fyra hundradelars marginal till fyran Neja Dvornik, Slovenien.

Sedan tidigare hade Mikaela Shiffrin vunnit slalomcupen, detta för åttonde gången.

Sara Hector var femma efter det första åket men körde fast i det andra åket efter en lovande start och tappade till tolfte plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.