Störtloppsträning i Kitzbühel Foto: Bildbyrån

Corona skapar flyttkaos i alpina världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av corona i Schweiz flyttade veckans störtlopp och slalom från Wengen till Kitzbühel. Det skulle innebära att den österrikiska alporten skulle få herrtävlingar två helger i rad.

Men nu avsäger sig Kitzbühel veckans tävlingar, helgens två slalomtävlingar, varav det ena är Wengens slalomtävling.

De två slalomtävlingarna flyttas i stället till Flachau i Österrike.

Skälet till flytten är ett coronautbrott i Kitzbühelområdet. Bland annat finns 17 misstänkta fall av den brittiska covid-19-mutationen.

Corona och idrott

Coronatester ska nu göras i hela området och om de inte visar på någon ytterligare smittspridning ska nästa veckas tävlingar i Kitzbühel genomföras som planerat, med det spektakulära störtloppet Hahnenkammrennen, ett super-G samt det flyttade störtloppet från Wengen, Lauberhornrennen.

”En massa poliser där”

Alexander Köll och Felix Monsén är på plats i Kitzbühl och kör störtlopp där nästa helg.

– Jag passerade precis byn där utbrottet skett och det var en massa poliser där. Vi fortsätter som planerat så får vi se hur det blir nästa vecka, säger Ulf Emilsson, tränare på plats till SVT Sport.

Coronatester ska nu göras i hela området och om de inte visar på någon ytterligare smittspridning ska Kitzbühels tävlingar genomföras som planerat nästa vecka, med det spektakulära störtloppet Hahnenkammrennen, super-G och slalom.

SE MER: Shiffrins fjärde segeri Flachau (12 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet