Henrik Kristoffersen är en av norrmännen som ska köra söndagens VM-slalom. Foto: TT

Covidsmitta på det norska alpina hotellet

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person i det kroatiska alpina laget har smittats med covid-19. På samma hotell bor det norska laget.

– Vi är inte så där jättebekymrade men lite oroliga har vi blivit, säger den norska landslagschefen Steve Skavik till NRK.

Minst en serviceman har testat positivt i det kroatiska laget där Filip Zubic, slutade fyra, och Samuel Kolega fick ställa upp i dagens storslalom efter att ha testat negativt, enligt uppgifter till SVT Sport.

– Vi är inte så där jättebekymrade men lite oroliga har vi blivit, säger den norska landslagschefen Steve Skavik till NRK.

Corona och idrott

– Det är ju inte bra att de bor på samma hotell som oss. Å andra sidan har vi upplevt det tidigare i vinter och har våra rutiner och det här är en påminnelse om att vi får vara extra försiktiga nu, fortsätter Skavik.

Norge har starka medaljkandidater i herrarnas slalom på söndag i form av Sebastian Foss Solevåg och Henrik Kristoffersen, där den sistnämnde kör i ett team i egen regi.

– Man har ingen garanti för att inte bli smittad, konstaterar Kristoffersen för SVT när covid-frågan kommer på tal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet