Ebba Årsjö vann världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Åsjö tog hem världscuppremiären i storslalom i St Moritz. Svenskan krossade allt motstånd när hon var snabbast i båda åken.

– Det känns väldigt bra faktiskt. Jag gjorde det jag skulle i båda åken och höll mig till det tekniska och jag klarade av det ganska bra, och det gick ju ganska bra, säger en glad Ebba Årsjö efter tävlingen.

Redan i det första visade Årsjö varför hon åkte från Paralympics med tre medaljer. 21-åringen åkte ner drygt fyra sekunder snabbare än någon annan i hennes klass.

Även det andra åket blev en uppvisning och Årsjös segermarginal blev till slut 8,35 sekunder till tyskan Andrea Rothfuss som var näst snabbast av de totalt sex åkarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Segern är ett steg på vägen mot Årsjös nästa stora mål: totalseger i världscupen.

– Det är ett jättestort mål jag har och något som jag värderar väldigt högt. Det är mer än att vara bäst bara under en dag, det gäller under en hel säsong, vilket jag satsar på, har Årsjö sagt till TT.

Om hon ska lyckas med det krävs dock en del segrar, hon har nämligen meddelat att det inte blir någon satsning på störtlopp denna säsong, för att undvika smärta i benet.

VM i parasportens alpina grenar avgörs i spanska Espot i januari.

KLIPP: Ebba Årsjö: ”Försöker vara mogen och ta ett bra beslut” (9 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Årsjö. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.