Lindsey Vonn gör sin sista tävling på söndag. Foto: TT

Efter kraschen – Vonn stod över träning

Publicerad

Lindsey Vonn stod över onsdagens störtloppsträning i VM i Åre, dagen efter den våldsamma kraschen i super-G-tävlingen.
Men det verkar inte vara någon större fara med fartveteranen.

Lindsey Vonn har haft ett skämtsamt lynne under dagarna i Åre, som blir hennes sista tävlingar i karriären.

Den amerikanska stjärnan kraschade våldsamt i gårdagens super-G-tävling. Efter att ha fått behandling i backen tog hon sig ned utan hjälp. Hon klarade sig från allvarligare skador, men hade ont i nacke och revben.

I ett inlägg på Instagram visar hon upp en blåtira runt högerögat och poserar samtidigt med lagkamraten Laurenne Ross, som också hon kraschade i super-G:n och nu har ett rejält blåmärke på ena skinkan.

”Efterdyningarna efter våra krascher i går. Spänd på att se vilken färg de kommer att ha i morgon”, skriver Vonn.

Hon har inför sin avslutning vädjat till Ingemar Stenmark, vars vinstrekord hon jagat men inte nått, att vara på plats då.

Flury snabbast

Även svenskan Lin Ivarsson stod över störtloppsträningen efter sin super-G-krasch.

– Jag är lite stel i nacken och rygg efter gårdagens vurpa och valde därför att ta en dag vila. I morgon är jag tillbaka igen, hälsar 23-åringen via landslagsledningen.

Av dem som startade i onsdagens träningsåk var det många som valde det säkra före det osäkra i sina åk. Exempelvis hade schweiziskan Jasmine Flury, som var snabbast, och svenskan Lisa Hörnblad, som hade 32:a bästa tid, missat portar på vägen ner.

Snabbast med ett rent åk, utan portmissar, var schweiziskan Lara Gut-Behrami.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer