Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter snöpliga uråkningen – Olsson redo för revansch

Efter snöpliga uråkningen – Olsson redo för revansch

Publicerad

Matts Olsson var nära att ta sin första storslalomseger i världscupen precis före jul. En uråkning sabbade det dock för svensken som i helgen ska försöka revanschera sig i Adelboden.
– Jag tror väl att jag ska vara redo, säger han till SVT Sport.

Matts Olsson är tillbaka i världscupen efter ett kortare juluppehåll. På agendan står storslalom i Adelboden, men dagarna innan har inte erbjudit någon vidare uppladdning i backen.

– Det är svårt att få något intryck av det här. Det har snöat ganska mycket och det är en del snö kvar i backen, säger Olsson till SVT Sport.

Men formen finns där. I den sista storslalomtävlingen före jul hade Olsson segern i egna händer, men körde ur i det andra åket. Men det är ingenting  han tar med sig till helgens tävling.

– Jag lägger inte så stor vikt vid Saalbach mer än att det såg bra ut i halvtid och skitdåligt när racet var klart. Jag fortsätter och förhoppningsvis kan man höja nivån lite hela tiden och då ska lägena vara där hela tiden också, så till slut funkar det.

Förhoppningsvis stämmer allt i Adelboden för Olsson, som gjort det mesta av julledigheten.

– Det var en skön paus efter en relativt intensiv december. Jag har haft bra träning mellan jul och nyår och nu inför detta så tror jag väl att jag ska vara redo, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer