Ett misslyckat andraåk gjorde att Kristoffer Jakobsen rasade i resultatlistan i Chamonix. Foto: TT

Jakobsen förvaltade inte det fina utgångsläget

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen låg på niondeplats efter det första åket i Chamonix slalom. Han tog inte tillvara på det fina utgångsläget utan slutade 23:a.

Jakobsen tappade stadigt under åket och en stoppsladd efter andra mellantiden blev kostsam i den saltade backen efter flera dagars regn.

– Ta den sämsta backen du kan hitta och försök sätta ett åk i den. Det är så dåligt och det är tråkigt. Jag försökte åka fort och sedan kommer ett misstag från mig. Man kan inte förutse groparna, säger Jakobsen besviket till SVT Sport efter att ha varit 29:a i andra åket.

Det var besvärliga förhållanden som Jakobsen inte bemästrade, något han inte var ensam om.

Svårt med sena startnummer

– Det är det som är riskfyllt med Kristoffers åkning. Hade det varit så hårt som det var i Schladming (i tisdags) så hade det gått helt okej men inte här i dag med det här underlaget, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Det blev hemmaseger genom Clement Noel, första segern på ett år, som vann före Ramon Zenhäusern och Marco Schwarz. Den trion var samlade i toppen inom tre hundradelar efter det första åket. I andra åket var de 15:e, 22:a och 24:a, vilket säger en hel del om hur svårt det var att åka sent i backen.

En som utnyttjade förhållandena var Luca Ärni som var 29:a efter första åket och åkte upp sig till fjärde plats efter att ha varit snabbast i andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.