Shiffrin körde ur igen Foto: TT Bildbyrån

Ännu ett misslyckande av Shiffrin

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin var i slagläge för en medalj efter att ha varit femma efter störtloppet i kombinationen. Men hon körde ur tidigt i slalomen och fick inkassera ännu ett misslyckande.

– Jag förstår verkligen inte vad som händer, speciellt i det här loppet. Jag kände mig avslappnad. Jag ville inte köra ett åk på säkerhet men heller inte på 110 procent utan bara göra ett vanligt slalomåk, säger Shiffrin till Eurosport och pekar på att hon haft press på sin under hela karriären men klarat av det.

– Jag vet inte vad jag kan dra för lärdom av det här. Det är så konstigt, säger Shiffrin som fick flera skrattattacker under intervjun.

OS i Peking 2022

Efter att ha kommit ner på flacken tappade Shiffrin kontrollen och kom för nära en port och ramlade sedan när hon inte kunde parera. Det var ett misstag man i princip aldrig sett Shiffrin göra under karriären. Hon stod länge och tittade uppåt i backen med tom blick. Amerikanskan hann inte ens få med sig en mellantid i slalomåket.

– Hon är inte där mentalt och har inte varit det under hela mästerskapet, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

– Inför OS var jag tveksam till hur hon skulle klara fartgrenarna när hon bestämde sig för att köra allt men jag är förvånad över att hon blåser allting i OS. Hon hade ju fått med sig några bra resultat i teknikgrenarna före OS, säger Hellman.

Schweizisk dubbelseger

Det blev en schweizisk dubbelseger när den regerande mästaren Michelle Gisin vann före Wendy Holdener. Gisin gick ut en hundradel efter Holdener som ledde i målfållan. Gisin fick på ett perfekt slalomåk och vann med över sekunden.

Efteråt kramades de i målfållan.

– För fyra år sedan vann jag tack vare ett starkt störtopp. Nu tack vare slalomen. Det var ett av mitt livs bästa slalomåk. Det var synd att Mikaela åkte ur, jag hade velat tävla med henne om guldet, säger Gisin enligt AP.

Slalolmåket kördes i en annan bana en knapp kilometer från störtloppet och var satt av Shiffrins tränare Mike Day som slumpmässigt lottats fram att utföra uppgiften.

Shiffrin gjorde sin femte individuella start i komben efter att ha kört ut i femte porten både i slalom och storslalom och blivit nia i super-G:n och 18:e i störtloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet