• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vilda glädjescenerna när Cornelia Hütter säkrade störtloppscupen. Foto: TT/SVT

Lara Gut-Behrami snuvad på störtloppscupen i sista åket – Cornelia Hütter smet förbi från fjärde plats

Uppdaterad
Publicerad

Lara Gut-Behrami var ute efter att vinna störtloppscupen vid världscupfinalen i Saalbach. I stället tog Cornelia Hütter överraskande hem kristallkulan efter stor dramatik.

– Jag är verkligen mållös. Det är fantastiskt att ha ett hemmarace med det här slutet, jag kunde aldrig föreställa mig det, säger Hütter till det internationella skidförbundet, Fis.

Det var upplagt för att Gut-Behrami, som redan tagit hem totalcupen, super-G-cupen och storslalom-cupen eftersom hon ledde stort inför dagens sista tävling.

Gut-Behrami var exempelvis 72 poäng före Hütter som bara var fyra efter att inte ha vunnit någon störtloppstävling den här säsongen.

”Kan inte klaga”

Men Hütter slog från startnummer 12 till i absolut rätt tillfälle och kunde med stigande glädje följa Gut-Behramis åk, nummer 14, då hon från en bra start tappade successivt i den mjuka snön.

– Självklart vill du ge ditt bästa och försöka vinna och när du står på startlinjen, men i slutändan är jag verkligen glad över säsongen – sett till helheten kan jag inte klaga, säger Gut-Behrami.

”Hade jag inte på känn”

Det utbröt vild glädje i det österrikiska lägret och en gråtande Hütter hissades inför hemmafansen. Den värsta rivalnationen Schweiz och Gut-Behrami fick finna sig i ett kännbart nederlag.

Gut-Behrami slutade till slut som 17:e och fick inte ens poäng, de 15 första fick det.

Hütter lyfte från fjärde plats i störtsloppscupen till seger efter att ha passerat trean Stephanie Venier (femma i dag), tvåan Sophia Goggia (långtidsskadad) och Gut-Behrami, som inte fick ihop tillräckligt med poäng. Schweiziskan hade behövt bli bland de nio bästa för att vinna störtloppscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.