Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marco Odermatt säkrade storslalomcupen för andra året i rad. Foto: TT

Odermatt säkrade dubbla segrar i Kranjska Gora

Uppdaterad
Publicerad

Marco Odermatt vann storslalomen för andra dagen i rad i Kranjska Gora och säkrade storslalomcupen för andra året i rad.

– Det var galet och jag vann ännu en tuff kamp. Jag gjorde mina misstag i andra åket och tänkte att det kommer att bli tajt och riskerade allt, säger Odermatt till det internationella skidförbundet Fis i Viaplays sändning. Före start kostade han på sig ett leende.

Odermatt var satt under hård press av Henrik Kristoffersen som var trea i det första åket och åkte ner på bästa tid i andra åket och tog över ledningen med stor marginal.

Odermatt hade 0,47 att gå på i solskenet och höll emot bra efter en kontrollerad satsning i duellen med norrmannen. Odermatt hade behövt bli utanför topp fyra för att det skulle vara öppet i storslalomcupen inför säsongsavslutningen i Soldeau, Andorra, 15-19 mars.

Säkrade totala världscupen tidigare i veckan

Redan för ett par dagar sedan, när Alexander Aamodt Kilde meddelade att han inte skulle åka storslalomtävlingarna i Slovenien, säkrade schweizaren totalcupen – också det för andra året i rad.

Det var din andra titel i storslalomcupen. Hur kan du hålla en sådan hög nivå?

– Det är många bitar och jag har ett fanstastiskt serviceteam bakom mig. Utan det skulle det här inte vara möjligt, säger Odermatt som tog VM-guld i storslalom och super-G i Courchevel.

Den ende svensken i startfältet, Mattias Rönngren, slutade på 20:e plats och tangerade sitt bästa resultat i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.