Skandalen – kvinna i baddräkt stormar slalomen i Schladming

Uppdaterad
Publicerad

Alex Vinatzer trodde han åkt in i mål som ledare.

Problemet var bara att en kvinna i baddräkt stormade banan och korsade mållinjen före honom.

– En riktig skandal. Hur har hon lyckats komma in? Det är ju en miljon vakter här, utbrister SVT:s Johan Ejeborg i sändningen.

Det var i slutet på tävlingen, i det andra åket, som incidenten var framme. Alex Vinatzer, Italien, gick ut i backen som 25:e åkare med ett stort försprång på fransmannen Clement Noel som då var i ledning.

Italienaren tappade hela vägen ner i mål, men när han korsade mållinjen tog han ändå en kraftig ledning med hela 56 hundradelar.

Det var i alla fall vad Vinatzer trodde.

”En riktig skandal”

Problemet var att en kvinna i baddräkt hade hunnit rusa in i målhanget och brutit fotocellen före Vinatzer och därmed gett honom en felaktig tid. I själva verket var han 13 hundradelar för sent ute.

– Vad är det här? En riktig skandal.  Hur har hon lyckats komma in? Det är ju en miljon vakter här i Schladming. Det är en fullständigt dråplig situation när en åskådare tar sig in. Hur kunde den här personen forcera två staket utan att någon märkte detta? Tittar man på reaktionerna nere i målfållan är det en blandning mellan fågelholkar och folk som ler. En del skrattar. Det här är ju pinsamt att det får ske, säger SVT Sports kommentator Johan Ejeborg i sändningen.

Vakter forslade sedan bort kvinnan från målhanget.

Henrik Kristoffersen, Norge, vann före Alexis Pinturault och Daniel Yule. Kristoffer Jakobsen blev bästa svensk på en sjunde plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.