Anna Swenn-Larsson var snabbast av svenskorna i första åket. Foto: Bildbyrån

Superstart för Swenn-Larsson i slalompremiären

Uppdaterad
Publicerad

Efter inställda tävlingar har den alpina världscuppremiären fått vänta till nu, i finländska Levi.

Slalom stod på schemat för svenska stjärnorna Sara Hector och Anna Swenn-Larsson.

Premiären med storslalom i Sölden snöade bort för damerna för fyra veckor sedan. Istället inleddes säsongen med slalom i Levi.

Sara Hector var elfte åkare ut i backen och kom ner med sjätte bästa tid, 1,08 sekunder bakom ledaren Lena Dürr.

Direkt efter Hector var det dags för Anna Swenn-Larsson som var en halvsekund snabbare och kom in med andra bästa tid, 0,45 sekunder bakom tyskan Dürr.

När 30 åkare kört låg Swenn-Larsson fortsatt tvåa och hade bland andra Mikaela Shiffrin och Perta Vlhova bakom sig.

– Det kändes bra, det är kul att vara med. Det var ett jättebra åk men inget speciellt, så det är härligt att vara med där uppe, säger Swenn-Larsson till Viaplay och sammanfattar sitt åk:

– Jag tycker att jag trampar igång bra, som planen var att jobba mycket på flacken. Sen blir det svårt när det är lång avstånd, så det gäller att man suger ut skäret. Jag var lite för passiv in i branten, sen sätter jag utgången och sista partiet. Så lite mer aggressiv in i branten så skulle det vara toppen.

19-åringen Hanna Aronsson Elfman överraskade många från startplats 36 och gled in som åtta efter första åket. Med bland svenskorna fanns även 17-åriga debutanten Cornelia Öhlund som blev 46:a i sin världscupdebut. Övriga svenskor var Liv Ceder (32:a plats), Moa Boström-Müssener (40), Estelle Alphand (48).

Läs om andra åket här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.