Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här blir Shiffrin irriterad på fotografen Visa alla (2)
Visa alla (2)

Shiffrin misslyckades – irriterad på fotograf

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin visade irritation inför säsongens tredje storslalom, den i Courchevel, och hade inte alls trycket utan är långt efter täten efter det första åket. Sara Hector gjorde ett kanonåk och är bara 0,47 efter täten.
”Jag tror att det rätt uppenbart att jag är besviken och jag har inga ursäkter”, skriver Shiffirin i sociala medier.

Den amerikanska suveränenen återfanns först på 19:e plats.

Sara Hector gick ut som nummer 10 och hade snabbast tid vid de två första mellantiderna men flög ut i banan efter det och tappade lite tid innan hon åkte i mål 0,37 efter täten. Med startnummer 11 kom norskan Mina Fuerst Holtmann farande och tog en överraskande ledning i den täta tävlingen.

”Något som skaver”

Under uppvärmningen viftade Shiffrin bort en närgången kamera och visade irritation.

– Det är möjligt att det är något som skaver, sade SVT Sports kommentator Johan Ejeborg som blev vittne till situationen som skedde utanför tv-sändningen.

Shiffrin har haft en ovanligt tuff start på säsongen väntar på första vinsten i storslalom den här säsongen.

”Jag tror att det rätt uppenbart att jag är besviken och jag har inga ursäkter”, skriver Shiffrin i sociala medier och fortsätter:

”En av sakerna jag vill säga är: tack så mycket för alla er för att ni fortsätter stötta och alltid lyfter upp mig oavsett vad. Jag förtjänar det inte men jag tar emot det och är otroligt tacksam”

Inga misstag i Shiffrins åk

Shiffrin startade först och inga synbara misstag gick att se.

– Det var inga misstag men det går att åka lite fortare, sade Hellman om Shiffrins åk. Och han blev rejält sannspådd. Efter första åket var Shiffrin hela 1,33 efter täten. 

Direkt efteråt blev Shiffrin utklassad av Viktoria Rebensburg, som var 0,82 före i mål.

– Jag tror inte att Shiffrin har möjlighet att ta segern med tanke på hur stabil Rebensburg och även Holdener var, ja nu radar man upp sig och åkare fortare och fortare, sade Hellman om att så många var med i tätstriden. 

De fyra första åkarna var samlade inom 0,16. Sarah Hector var sexa med sina 0,47 fram till Holtmann.

Av de fyra svenskorna till start var det bara Hector som fick åka andra åket. Magdalena Fjällström och Estelle Alphand åkte för långsamt och Ylva Stålnacke körde ur.

ARKIV: Hansdotter om Shiffrin: ”Kommer slå alla rekord”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer