Anna Swenn-Larsson körde ur med bara fyra portar kvar Foto: TT

SVT-experten ”Hon tappar positionen”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson var på väg mot en solklar första världscupseger i slalom. Då körde hon ur med fyra portar kvar. SVT Sports expert Maria Pietilä Holmner menar att svenska skidstjärnan tappade positionen mot slutet.

Efter ett superåk ledde Anna Swenn-Larsson efter första slalomåket i Kranjska Gora, Slovenien. I det andra fortsatte hon att utöka sin ledning mot säsongens suverän Petra Vlhová. Efter den sista mellantiden ledde hon med hela 1,17 och gick mot karriärens första seger i världscupen. Men med bara fyra portar kvar körde hon ur och gled istället på mage in i mål.

– Skämtar du med mig du hade bara sista portarna kvar. Anna, Anna, sade Pernilla Wiberg i sändningen.

Klipp: Här kör Anna Swenn-Larsson ur i solklar ledning

Tappar positionen

SVT Sports expert Maria Pietilä Holmner menar att Swenn-Larsson tappade positionen mot slutet.

– Man ser att hon tappar positionen, skidorna kommer upp och ytterskidan kommer ned i snön igen som fäller henne. Hon hade segern i en liten, liten ask. Men det hon gör fram till dess är så fantastiskt bra och så här åker en vinnare vill jag säga, säger hon och fortsätter:

– Hon är verkligen i sjukt bra form.  Nu är det viktigt för laget att man stöttar henne och bara får det här ur världen. Nu är det bara komma hem träna och ha det bra. Trist ändå vill jag säga, säger Maria Pietilä Holmner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.