Anna Swenn Larsson är just nu bästa svenska efter det första åket i världscupslalomen i Maribor. Foto: TT Nyhetsbyrån

Swenn Larsson före Hansdotter: ”Helt sjukt bra”

Publicerad

Världscupslalomen i ett varmt Maribor är det sista testet inför hemma-VM i Åre och Anna Swenn Larsson visade direkt VM-form i det första åket. 27-åringen är bästa svenska på en tredjeplats – halvsekunden före Frida Hansdotter och endast nio hundradelar efter tvåan Petra Vhlova.
– Det känns lätt att åka just nu, säger Swenn-Larsson till SVT.

Senast när slalomen kördes i slovenska Maribor, år 2017, var Frida Hansdotter i en tajt duell med storstjärnan Mikaela Shiffrin och slutade på en tredjeplats – endast 31 hundradelar efter den segrande amerikanskan.

Men denna gång var Hansdotter långt efter. Svenskan, med startnummer två, såg ut att vara på väg mot ett fint förstaåk med ett riktigt bra mittenparti men tappade en del på slutet och åkte in på tiden 51,62.

– Det var lite rakt och mjukt på slutet så jag backade väl av lite i stället för att bara våga låta det gå. Men jag tar med mig känslan att det är sjukt kul att åka och ett bra mittenparti, jag tror det blir en riktig fajt i det andra åket, säger Hansdotter till SVT Sport.

Därefter var det direkt dags för Shiffrin som visade vart skåpet ska stå och lade sig på en stabil förstaplats.

– Jösses, 1,57 före Hansdotter! Shiffrin är en klass för sig, säger SVT Sports kommentator Björn Fagerlind.

Swenn Larsson bästa svenska

I stället var det Anna Swenn Larsson som fick revansch för Flachau där hon diskades på grund av en grensling. 27-åringen ligger efter det första åket på en tredje plats, halvsekunden före Hansdotter och endast 1,09 efter ledande Shiffrin.

– Det är superbra, jag trodde inte att jag skulle ligga så bra för det kändes som att jag var lite passiv där uppe. Trea är helt sjukt bra, säger hon och fortsätter:

– Det har gått väldigt bra i veckan och det känns lätt att åka just nu så det är jättekul. Nu ska jag bara försöka fokusera på mitt och min åkning, allt kan hända i ett andra åk.

Andra åket körs med start 12.55 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer