Redskins utreds för trakasserier. Foto: TT Nyhetsbyrå

NFL-klubb anklagas för sexuella trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

15 tidigare kvinnliga anställda hos NFL-laget Washington Redskins säger att de blev utsatta för sexuella trakasserier i klubben, skriver Washington Post enligt AFP.

Nu har klubben startat en oberoende utredning.

Tidningen rapporterar att trakasserierna skedde under 13 år, mellan 2006 och 2019, och anklagelserna har redan lett till att tre manliga anställda har lämnat klubben den senaste veckan.

En av de 15 kvinnorna som Washington Post talat med jobbade på klubbens marknadsavdelning, enligt Reuters. Hon säger att hon blev utsatt för verbala påhopp av en högt uppsatt ledare under sin tid i klubben. Hon ska också ha blivit beordrad att bära tajta åtsittande kläder i möten med klienter.

Redskins har tillsatt en grupp advokater för att undersöka anklagelserna.

Tidigare i veckan meddelade den amerikanska fotbollsklubben att den ska byta namn och ta bort den för ursprungsbefolkningen nedsättande delen ur namnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.