AIK vändningstradition fortsatte – gjorde nio raka mål

AIK är vändningarnas lag i elitserien i bandy.

Under de senaste fyra matcherna har man tre gånger vänt underläge till seger.

I dag var det samma sak men i en ny tappning då AIK vände 1-4 till 10-4.

Solnalaget började dock allt annat än traditionsmässigt då man tog ledningen med 1-0 mot Västerås men sedan kände man igen sig.

Västerås kvitterade inte bara utan gick sedan iväg till hela 4-1 på 28 minuter innan de svartgula vaknade till på riktigt.

I andra halvlek var ledningen fortfarande i Västerås vantar men efter en kvart av andra akten hade kvitteringen kommit och sedan var det bara AIK av hela slanten.

Johan Esplund var en av AIK:s matchvinnare med sitt hattrick och stod nog för matchen delikatess då han dribblade bort hela Västeråsförsvaret innan han rullade in bollen i mål.

En annan som också levererade något vackert var Erik Pettersson som med sitt fjärde mål fick det svåra att se enkelt.