Ljus, blommor, tröjor och halsdukar på den plats vid Kärnan i Helsingborg där supportern misshandlades till döds. Foto: TT Nyhetsbyrån

Åtal i morgon för dödsmisshandel av supporter

Publicerad

Den 28-årige man som misstänks ha orsakat en 43-årig Djurgårdssupporters död i samband med den fotbollsallsvenska premiären i Helsingborg för drygt sex veckor sedan kommer att åtalas i morgon onsdag.

Mannen sitter häktad misstänkt för misshandel och vållande till annans död.

– Jag har nu tagit del av rättsläkarens utlåtande om dödsorsaken. Det är ett utlåtande som än så länge är sekretessbelagt men som jag är nöjd med och som innebär att det är ytterst tveksamt att åtala min klient för vållande till annans död, säger hans försvarsadvokat Stefan Rosell till Helsingborgs Dagblad (HD) på nätet.

Enlig HD har mannen erkänt att han brukat våld, men förnekar brott.

– Det finns inte så många varianter av lagligt våld. Nödvärn är en, samtycke en annan. Hur det ligger till i det här fallet vill jag spara till rättegången, säger Rosell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet