BP vände – vidare i Europa League

Brommapojkarna är klart för den andra kvalomgången i Europa League efter att ha vänt mot finländska VPS Vaasa.

Brommapojkarna vände 2-1-underläget från den första matchen mot VPS Vaasa och vann hemma i Stockholm med 2-0.

20-årige mittbacken Jacob Une-Larsson nådde högst på en hörna från Nicklas Bärkroth i den 64:e minuten och gav hemmalaget ledningen. 14 minuter senare styrde Gabriel Petrovic in 2-0 via huvudet, denna gång efter en frispark från Bärkroth.

Europa League 2013-2014

Vaasa var sedan ytterst nära att ta matchen till förlängning, men Jordan Seabrooks avslut träffade stolpen.

BP möter i den andra kvalomgången nordirländska Crusaders. Första matchen spelas hemma om sju dagar.