Foto: TT Nyhetsbyrån

IFK klarade sig undan Europafiasko

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg är vidare till den andra kvalomgången i Europa League. Men det satt hårt inne mot CS Fola Esch mot Luxemburg.

IFK Göteborg såg ett tag ut att gå mot ett misslyckande i mötet med CS Fola Esch, men sena mål tog laget vidare.

– Vi är bättre i dag än senast på hemmaplan. Det går lite snabbare idag. Hade vi gjort mål tidigare, framförallt i första matchen så hade det blivit fler mål kan jag lova. Nu tog det till ja, 75 minuter i andra innan vi fick hål på dem och då var det färdigt, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr till GP.

Europa League 2013-2014

Efter tre mållösa halvlekar mot luxemburgarna i dubbelmötet kunde Lasse Vibe i den 76:e minuten ge IFK det förlösande 1-0-målet när han hittade rätt på Robin Söders inspel från höger.

May Mahlangu stod fem minuter senare för en vacker prestation då han förde bollen utanför straffområde och prickade in 2-0 strax under det vänstra krysset.

Tror laget gynnas mot bättre motstånd

Svenskarna möter nu ungerska Gyori Eto FC i kvalomgång två. Första matchen spelas borta om en vecka.

– Nu blir det ju ett väldigt mycket bättre lag som vi möter i nästa omgång. Det kan gynna oss, det brukar ju vara så för oss i Europa när vi möter lite bättre lag, säger Bjärsmyr.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League 2013-2014

Mer i ämnet