• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Dif: ”Polisnotorna drabbar oss hårt”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens polisnota hamnade i fjol på drygt två miljoner kronor. Enligt det nya förslaget behöver klubben bara betala hälften av kostnaden. Ett steg i rätt riktning, menar Djurgårdens säkerhetsansvarige – men Mats Jonsson menar att utredarna inte gjort tillräckligt.

– Att betala hälften är bättre än att betala allt, det är i sig positivt att en utredning har sänkt beloppet för oss idrottsaktiebolag som drabbas av det, säger Mats Jonsson till SVT Sport.

– Däremot finns det många andra frågor som jag tycker att utredarna inte har penetrerat tillräckligt noga. Det rör frågor bland annat om vad vi som klubb kan göra som arrangör. Vi gör ofantligt mycket, mer än vad lagstiftaren och polisen kräven av oss. Men likt förbaskat åker vi dit på att betala polisnotor, polisnotor som vi dessutom inte kan påverkar storleken på, fortsätter Jonsson.

Djurgårdens nota för polisbevakning landade i fjol på drygt två miljoner kronor – och kunde varit skillnaden mellan vinst och förlust.

– Det drabbar oss väldigt, väldigt hårt – vi hade visat ett plus-minus-noll-resultat utan poliskostnader. Nu halkade vi ner på ett negativt resultat just på grund av polisnotorna, säger Jonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polisnotor för evenemang

Mer i ämnet