Ekström jagar andra raka i Höljes

Uppdaterad
Publicerad

Förra året vann Mattias Ekström den svenska deltävlingen i rallycross-VM, och han vet precis vad som krävs för att få stå överst på pallen i år igen. – Lite tur, mycket skicklighet och jädrar anamma, säger han till SVT Sport.

Svensken konstaterar dock att konkurrensen är ännu lite hårdare i år än i fjol och tror inte att snabbheten helt avgör vem som vinner.

– Den som lyckas köra felfritt, kanske inte allra snabbaste varvet men fyra felfria heat, säger han och medger att man kanske måste ta det lugnare ibland för att stå som segrare till slut.

rallycross-vm

I år har Ekström haft det motigt i VM-serien. Frågan är nu om storpublik och hemmaplan kan bli vändningen?

– Jag fick äran att vinna förra året, det är väl lite därav drivkraften att fortsätta kommer för mig som tävlat så många år utomlands. Att få tävla en gång per  år hemma i Sverige, och göra det i Höljes med eget team, egenutvecklad bil och slåss om en pokal i VM, det känns fantastiskt... Jag kan bara lova dig att jag ska göra allt jag kan, för det är ett av den bästa momenten i min karriär, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

rallycross-vm

Mer i ämnet