Felix Rosenqvist har en bra segerchans i söndagens indycarlopp. Foto: James Black Penske Entertainment

Första ledet för Rosenqvist i Indianapolis

Uppdaterad
Publicerad

Dansken Christan Lundgaard snuvade Felix Rosenqvist på pole postion inför söndagens indycarlopp i Indianapolis. 27 tusendelar (!) fattades för smålänningen. Mästerskapsledaren Marcus Ericsson startar sjua i morgon.

-Jag har stått i pole två gånger här tidigare utan att lyckas. Kanske andra startposition funkar bättre, säger Felix till Viaplay.

Rosenqvist såg ut att ta hem det knallhårda kvalet på den gamla F1-slingan inne på Indianapolis Speedway. Men dansken hade varit snabb på bägge träningarna och fick sista ordet.

-Det blir ju kul med ett skandinaviskt första led, fortsätter Rosenqvist.

Hjälmen ut på auktion

Mästerskapsledaren Marcus Ericsson har vänt fjolårets trend med dåliga kval. Nu var han nära att ta sig in till ”fast six” och startar sjua med Graham Rahal intill sig. Ericsson som den här helgen kör med en speciallackerad hjälm. Barnen på Riley Kids Hospital har designat den och ska auktioneras ut till förmån för sjukhuset.

Loppet är det sista i serien inför Indy500 på samma arena. Där vill Marcus Ericsson försvara sin seger från förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.