Gustav Svensson får chansen mot Chile

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Svensson, 31, får chansen på det centrala mittfältet mot Chile. När skador stör inför VM är det ett bra tillfälle för Svensson att visa framfötterna.

Både Jakob Johansson och Albin Ekdal är borta på grund av skador, och det öppnar upp för andra spelare att ta chansen mot Chile.

På dagens träning spelade Gustav Svensson tillsammans med Sebastian Larsson på mitten, flankerade av Viktor Claesson och Emil Forsberg.

Att notera i övrigt är att Swanseas Kristoffer Nordfeldt startar i mål. Även på målvaktssidan är det plötsligt osäkert efter Robin Olsen opererat axeln och ännu inte är i spel.

Startelva mot Chile

Kristoffer Nordfeldt – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.