Foto: Bildbyrån/SVT

Hårds OS-summering: ”Det var en härlig överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

I går släcktes OS-elden och SVT Sports Jacob Hård har plockat ut sina största höjdpunkter.

Däribland: diskussuccén med Daniel Ståhls guld och Simon Petterssons silver.

– De gick in den här tävlingen med vitt skilda förutsättningar, säger Hård i SVT:s Morgonstudion.

OS är över. Sverige tog totalt hem tre guld och sex silver. SVT Sports kommentator Jacob Hård menar att det för svensk del var ett lyckat spel med en bra medaljskörd.

Hård tar främst med sig framgången i diskusgrenen, där Sverige fick med sig två medaljer, guld till Daniel Ståhl, 28, och silver till Simon Pettersson, 27.

Tokyo 2020

– De gick in den här tävlingen med vitt skilda förutsättningar. Daniel Ståhl gick in som stor favorit och har dominerat grenen i tre år. Att vara favorit och leva upp till det är verkligen inget ”bara”. Det var otroligt starkt av honom att göra det när det gäller som mest.

– Att Simon Pettersson vann silver var ju en härligt glad överraskning. Han hade ingenting att förlora, bara att vinna och han tog chansen. Han är en fantastisk tävlingsmänniska när det gäller som mest.

Ståhls längsta kast var 68.90 och Petterssons notering landade på 67.39.

Hör Jacob Hård i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet