Höjdpunkter från Scandinavium

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg Horse Show är slut för den här gången. Här hittar du några av höjdpunkterna.

Peder Fredricson och All in slog till igen – hästen tog sin första femstjärniga seger i Gothenburg Trophy under lördagen. ”Min största seger någonsin”, sa svensken i segerintervjun.

Linda Heed och hästen Bee Wonderful var felfri i grundomgången, men fick två nedslag i omhoppningen. Ekipaget slutade sexa i samma tävling.

Patrik Kittel och Toy Story var på hugget i världscupdressyren. Ekipaget slutade två i den första delen på fredagen och knep fjärdeplatsen i Grand Prix Küren dagen efter. För Jessica von Bredow-Werndl på Unee BB blev det ännu en dubbel i Scandinavium.

Henrik von Eckermann och hästen Crespo PKZ blev lite snopet tvåa i tidshoppningen över 1,50-hinder på fredagen – den förvånade vinnaren italienaren Luca Maria Moneta och hästen Connery var överlägsna.

Douglas Lindelöw och det 15-åriga stoet Talina var tvåa i torsdagens speedklass med hinderhöjd på 1,45 meter, bara 0,22 sekunder efter segraren Maikel van der Vleuten.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask avslutade festen på bästa sätt – knep andraplatsen i den avslutande världscuphoppningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.