Foto: TT Nyhetsbyårn

IIHF friar Nicklas Bäckström

Uppdaterad
Publicerad

Internationella ishockeyförbundet friar Nicklas Bäckström. IIHF kommer inte att vidta några åtgärder, utan väljer att släppa fallet helt och hållet.

– Det är positivt, speciellt för Niklas, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekereterare Tommy Boustedt till SVT Sport.

Boustedt vill dock inte se det som en revansch för Svenska ishockeyförbundet att Bäckström frias.

– Jag tycker att man ska vara försiktig att uttrycka sig så. Vi jobbar aktivt mot dopning ihop med RF och betonar hur illa det är med dopning på våra spelar- och tränarutbildningar. Men det är klart att detta är positivt, speciellt för Niklas, men även för oss.

Bäckström fast i dopningskontroll – teckenspråk

IIHF konstaterar bland annat att Bäckström följt läkarens ordination och noterat medicinen i sin ”doping-control form”.

”Mycket dopning inom idrotten”

– IOK har också i viss mån underkänt att Bäckström missade OS-finalen eftersom de givit silvermedaljen till honom, konstaterar Tommy Boustedt.

– Vi tyckte redan och då och tycker fortfarande att det inte är någon som har gjort fel medvetet. Men det är mycket dopning inom idrotten, och alla som jobbar med detta gör sitt bästa. Vi måste vara ännu mer noggranna, säger Boustedt, som skickade ett SMS till Bäckström om att han friats av IIHF.

– Så när han vaknar upp där borta får han en glad nyhet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bäckström fast i dopningskontroll – teckenspråk

Mer i ämnet