Kaos i UFC – Jon Jones mister bältet

Uppdaterad
Publicerad

UFC agerar efter den misstänkta smitningsolycka som stjärnan Jon Jones var inblandad i. Han mister nu världsmästarbältet i lätt tungvikt och stoppas också från fajten mot Anthony Johnson. ”Förlåt till alla som jag svikit”, skriver Jones på Twitter.

I söndags var den kanske största stjärnan inom UFC, Jon ”Bones” Jones inblandad i en bilolycka i USA. Han misstänks för att ha kört på en gravid kvinna i 25-årsåldern, som enligt bland annat ESPN ska ha skadat armen och benet i samband med olyckan.

UFC agerar kraftfullt

Stjärnan ska sedan ha lämnat olycksplatsen till fots, utan att hjälpa kvinnan. Dessutom ska droger ha hittats i Jones bil.

UFC

På måndagen hördes Jones . Ett åtal mot stjärnan kommer sannolikt väckas i ett senare skede.

Efter skandalen väljer nu alltså UFC att agera kraftfullt. UFC-presidenten Dana White träffade Jones på tisdagen efter att stjärnan släppts och sent i natt kom beskedet: Jon Jones miste världsmästartiteln i lätt tungvikt.

– Det är inte kul, men du vet vad de säger... The show must go on, säger han.

– Jones ville blir ihågkommen sen efter av de största, eller kanske den största någonsin. Han är besviken, men det är som det är. Det här var ett beslut som vi behövde ta, fortsätter White

Stängs av

Han skulle möta Anthony ”Rumble” Johnson 23 maj i en titelfajt, men nu stängs Jones av från UFC på obestämd tid och missar fajten.

Istället får Daniel Cormier chansen i den eftertraktade titelfajten.

Jon Jones har tidigare på Twitter uttalat sig:

”Har en hel del självrannsakan att göra. Förlåt till alla som jag svikit”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet