Kommunen räddar Kif

SVT
Foto: SVT
Kif Örebro har ekonomisk kris och hotas av konkurs. Nu lovar kommunen att gå in och hjälpa klubben ur den akuta krisen. Det skriver Nerikes Allehanda.

-Kommunen kommer att hjälpa Kif att reda upp det här, men vi tänker ställa tuffa motkrav, säger kommunalrådet Björn Sundin (S) till tidningen.

-Vår utgångspunkt är att vi ska ge Kif en chans att reda upp det här. Hur det ska gå till får vi diskutera, men vi kommer att hjälpa Kif, det blir ingen konkurs i det här läget, säger han.

Tidigare i dag meddelade klubben på en presskonferens att man måste få in minst 400 000 kronor för att överleva. Totalt saknas det 1,3 miljoner kronor.

-På fredag har vi ett styrelsemöte, och har vi inte fått in pengar då kommer vi att ansöka om konkurs, sade ordförande Charlotta Nordenberg.

För ett år sedan fick klubben ett vilkorat miljonlån av kommunen, ett lån man inte börjat betala tillbaka på, skriver Nerikes Allehanda.

-Ekonomin i fotbollsföreningen har varit mindre bra i flera år. Det är inget som uppkom i går eller för en månad sedan, säger Nordenberg till TT.

Enligt henne är en av orsakerna till den ekonomiska krisen de hårda kraven från förbundet för att få elitlicens.

-Det är stora krav på arenan och ju större kraven blir desto dyrare blir det, säger hon enligt SVT:s Tvärsnytt.

Sedan tidigare har även mästarlaget Malmö meddelat att man befinner sig i akut ekonomisk kris.

 

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.