Foto: TT Nyhetsbyrån

Kommunen säger nej till LFC

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stad ger Rosengård 950 000 kronor för deras Champions League-spel.

Linköping kommun gör inte samma sak.

De sade i dag nej till ett bidrag på 300 000 kronor till Linköping FC.

– Klart att det är tråkigt, säger ordförande Christer Mård.

I Champions Leagues åttondelsfinal ska Linköping möta ryska Zvezda 2005, ett lag som är beläget i Perm, hela fyra tidszoner bort från Sverige. Avståndet gör matchen kostsam, Linköping räknar med en kostnad på 400-500 000 kronor. 

Därför hade de ansökt om ett resebidrag på 300 000 kronor från kommunen. En ansökan som Linköping kommun i dag avslog, till LFC:s besvikelse.

Womens Champions League

– Klart att jag tycker att det är tråkigt, säger LFC:s ordförande Christer Mård till SVT Sport. 

”Balanserat runt nollresultat”

De tänker dock inte avstå från att spela, men kommer på grund av matchen göra ett negativt ekonomiskt resultat.

Det är trist att man inte går runt på grund av att man får sportsliga framgångar, säger han, och förklarar att det handlar om ett underskott på 200-300 000 kronor på den aktuella bortamatchen.

Vi har under årens lopp balanserat runt ett nollresultat. Förra året gick vi väl 60 000 kronor plus och året innan 20 000 plus. Det är väl däromkring man ofta balanserar.

Men det får inga stora negativa konsekvenser för er?

– Nej, det kommer inte äventyra klubbens existens. Men det är väl något som vi får jobba ifatt. Vi kommer väl inte kunna göra det i år, det är för kort tid kvar för det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Womens Champions League

Mer i ämnet