Linda Bergström, Marcus Nyman och Carolina Wikström har fått OS-biljetter. Foto: Bildbyrån

Ytterligare namn presenterade till OS-truppen

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det 100 dagar kvar till OS i Tokyo. Nu har Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) presenterat ytterligare namn till OS-truppen. Bland namnen finns Marcus Nyman i Judo, som gör sitt tredje OS.

– Ett tredje OS känns mäktigt. Det är det här man har kämpat för i två år, säger Nyman till SVT Sport.

Marcus Nyman får chansen att åka till Tokyo och tävla i OS.

OS i Tokyo blir Nymans tredje olympiska spel. Han har under våren vunnit två raka Grand slam-tävlingar. Han deltar även i EM under helgen, en titel han vann redan 2010.

Tokyo 2020

– Att bli uttagen känns riktigt bra. Ett tredje OS känns mäktigt. Det är det här man har kämpat för i två år, säger Nyman.

Kan du lova ett OS-guld?

– Jag önskar att jag kunde det. Men jag ska in med den inställningen. På en bra dag kan jag slå vem som helst, säger Marcus Nyman till SVT Sport.

Andra uttagna idrottare

Cyklisten Emilia Fahlin klarade det internationella OS-kvalet redan i oktober 2019 men har sedan dess brottats med en del skador. Nu är hon tillbaka i form och slutade nyligen sexa i världstourloppet i Gent-Wevelgem.

Linda Bergström, bordtennis. Carolina Wikström, maraton. Emil Järudd och Cecilia Jonsson, segling är även de uttagna. Alla fyra tas ut via framtidskriteriet.

– Vi har tagit ut flera på framtidskriteriet och jag ser framför mig att vi kommer ta ut ganska många på framtidskriteriet de kommande månaderna. Detta är ett år när vi behöver beakta det mer, just för omständigheterna. Men det är också bara tre år till Paris, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till SVT Sport.

Nästa uttagning sker den 26 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet