Foto: TT Nyhetsbyrå

Patrik Ross lämnar Örebro Hockey

Publicerad

Patrik Ross har valt att lämna sin tjänst som huvudtränare för SHL-jumbon Örebro Hockey med omedelbar verkan. – Jag är en tävlingsmänniska och vinner vi inte är det jag som bär ansvaret, säger Ross till SVT Tvärsnytt.

– Det känns skönt på ett sätt. Det här är mitt eget beslut. Örebro har varit rakryggade och ärliga mot mig, och då vill jag vara det tillbaka. Jag hade kunnat suttit kvar, väntat på och få sparken och fått ut lön. Men så fungerar jag inte. Det är inte min stil, säger Ross till SVT Tvärsnytt.

Ross blir därmed den förste SHL-tränaren som lämnar sitt uppdrag för säsongen. Efter tolv spelade matcher i rad utan seger och 1-7-förlusten mot AIK i onsdags är klubben kvar på sista plats i tabellen.

– Patrik Ross vill lämna sin tjänst och bryta sitt kontrakt med oss vilket vi i klubben accepterat. Detta är Ross beslut, han har under sin tid här haft klubbens, styrelsens och mitt största förtroende i sin roll, säger general manager Pontus Gustafsson i ett pressmeddelande.

Assisterande tar över

– Håkan Åhlund och Rolle Sätterman tar över och coachar närmast i matchen mot Modo i morgon och de kommer att göra det på ett fantastiskt sätt. Eftersom det är så pass nytt så har vi inte diskuterat hur vi gör framöver, säger Gustafsson till Tvärsnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SHL

Mer i ämnet