Emil Forsberg. Foto: Bildbyrån

Leipzigs tränare erkänner: Emil Forsberg missnöjd med speltiden

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Bundesligas omstart har Emil Forsberg fått magert med speltid i Leipzig.

Inte mer än sex minuter har han tillbringat på planen.

Nu erkänner tränaren Julian Nagelsmann att det har gjort svensken missnöjd.

– Han är inte nöjd, säger han.

Emil Forsberg har länge varit en av RB Leipzigs största stjärnor. Men sedan Bundesliga startade om efter coronapausen har han inte spelat någon framträdande roll. Faktum är att den 28-årige svensken bara spelat sex minuter. Och det har inte varit något som uppskattats av landslagsspelaren. Det erkänner tränaren Julian Nagelsmann.

– Han är inte nöjd med sin speltid, men uppträder mycket professionellt. Det har funnits perioder tidigare under säsongen då han har varit argare än han är nu, säger han, enligt sajten RB Live.

Forsberg skadeförföljd

Anledningen till den sparsamma speltiden är, enligt Leipzig-tränaren, svenskens fysiska form. Forsberg har ju de senaste åren varit väldigt skadedrabbad, och är alltså inte i fysisk toppform för tillfället. RB Live skriver att han drabbats hårt av coronapausen, då Forsbergs skadebenägenhet gör att han måste träna extra och inte kunnat göra det under våren.

– Han har tränat mycket på sistone och kommer att komma tillbaka till 100 procent, säger Julian Nagelsmann.

KLIPP: Bayern München säkrade åttonde raka ligatiteln

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.