Tyska tidningen slår tillbaka mot Ronaldo: ”Står för vår rapportering” Foto: TT

Tyska tidningen slår tillbaka mot Ronaldo: ”Står för vår rapportering”

Uppdaterad
Publicerad

Dokumenten Der Spiegel har är förfalskade, hävdade Cristiano Ronaldos advokat Peter Christiansen i går. I dag slår tidningen tillbaka.

– Vi har ingen anledning att tro att de har dokumenten inte är äkta, skriver Der Spiegel enligt BBC.

Det var i går som Cristiano Ronaldos advokat Peter Christiansen sa att de dokument som tidningen Der Spiegel publicerat om Ronaldo är fabricerade. I dokumenten erkänner bland annat Ronaldo att han betalt Kathryn Mayorga, som anklagar honom för våldtäkt, för hennes tystnad.

I dokumenten framkommer det också att Ronaldo ska ha erkänt att Mayorga bland annat sagt ”nej” och ”sluta”.

”Dokumenten som påstås innehålla uttalanden från Ronaldo är rena påhitt. Enligt min information hackades ett dussintal enheter år 2015 och elektronisk data stals och togs av en cyberbrottsling. Hackaren försökte sälja datan och en oansvarig nyhetsaktör har nu publicerat de stulna dokumenten där flera delar förändrats eller helt fabricerats”,  skrev advokaten Peter Christiansen.

”Uttalandet följer den vanliga vägen”

Nu får de mothugg av tidningen, som säger att de inte har någon anledning att tvivla på sanningshalten i dokumenten.

– Vi har hundratals dokument från olika källor som kan dokumentera vår raportering. Vi står för vår rapportering. Vi har ingen anledning att tro att de har dokumenten inte är äkta, skriver Der Spiegel enligt BBC.

– Fortsättningsvis: Varje artikel som publiceras i Der Spiegel är noggrant faktakontrollerad, alltid. Den är också lagligt granskad, fortsätter de.

– Uttalandet som gjorts av Peter Christiansen, på uppmaning av Cristiano Ronaldo, följer den vanliga väg som Ronaldo och hans advokater har tagit tidigare när de inte lyckats bekämpa vårt undersökande arbete, avslutar tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.