Malmös Nikola Djurdjic, Victor Yoshimar Yotun Flores och Felipe Luis Felipe Carvalho da Silva grattar målskytt Vladimir Rodic under lördagens match mellan Malmö FF–GIF Sundsvall. Foto: TT Nyhetbyrån

Serbiska nyförvärven slog till direkt

De hade inte vunnit i allsvenskan sedan den 3 juni. Men hemma mot GIF Sundsvall bröt Malmö FF den vinstlösa sviten och vann med 3–0 – när de serbiska nyförvärven slog till direkt.

Malmö presenterade hela fem nytillskott i dagens startelva mot Sundsvall, som fick klara sig utan bland annat skadade Johan Eklund och Hannes Sigurdsson.

Och redan efter en minut visade nyförvärvet Nikola Djurdjic vägen. Bortalagets Joakim Nilsson slarv resulterade i att det var fritt fram för serben som enkelt kunde skjuta in 1–0.

Allsvenskan 2015

En påtaglig Malmö-dominans följde halvleken ut, och minuten före halvtidsvilan slog ännu ett nytillskott – och ännu en serb – till. Vladimir Rodic kunde göra sitt första mål i Malmötröjan när han iskallt placerade in 2–0, efter att ha blivit framspelad av landsmannen Nikola Djurdjic.

Bortalaget kom aldrig riktigt nära. Istället var det Malmö som stod för ännu ett mål när de utökade ledningen i den 79:e minuten. Efter ett inkast av Erdal Rakip kunde Markus Rosenberg enkelt nicka in 3–0, sitt femte mål för säsongen.