Sverige säkrade segern i dressyrens Nations Cup

Uppdaterad
Publicerad

Laget hade en överlägsen ledning innan dagens avslutande klasser. Tinne Vilhemson Silfvén, Rose Matiesen och Patrik Kittel fortsatte att leverera på topp under söndagen och totalsegern blev överlägsen. – Känns fantastiskt att vi alla i laget har stått för så fina prestationer, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Svenska laget vinner i Falsterbo för tredje året i rad. Vilhelmson Silfvén och Matiesen red Grand Prix Special och var etta och tvåa i den klassen.

– Tinne är en mästare på att visa upp hästar, fantastiskt att se, säger SVT Sports expert Gunilla Byström.

Patrik Kittel red sin kür till musik av Stevie Wonder och Deja visade vin harmoni. Förutom en miss i galoppombytena i varje språng var det en jämn och hög nivå.

– Mycket att glädjas åt, vi hade höga poäng på piaffen exempelvis. Det har tidigare varit vår akilleshäl och nu fick vi sju poäng av tio möjliga på det, mycket bra, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Med 35 dagar kvar till EM på hemmaplan är förbundskaptenen mycket nöjd med vad han ser av ekipaget.

– Jag tycker att Patrik imponerar. De har utvecklats mycket och blivit ännu säkrare, säger svenske förbundskaptenen Bo Jenå.

Artikeln uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.