Tokyoborna vill inte ha OS 2021

Uppdaterad
Publicerad

Mer än varannan boende i världens folkrikaste metropol vill inte bjuda in resten av världen till de olympiska spelen 2021. Det visar en undersökning från japanska medier.

27,7 procent av de tillfrågade i Tokyo, vill helt blåsa av spelen medan 24 procent vill skjuta upp mästerskapet ytterligare. 46,3 procent vill genomföra det som planerat.

OS i Tokyo var ursprungligen tänkt att arrangeras den 24 juli till 9 augusti  i år men den 24 mars beslutade IOK och arrangörsorganisationen att flytta fram spelen, på grund av coronakrisen. Det är det första OS i historien som tvingats flytta fram. Får majoriteten av Tokyoborna sin vilja igenom så kommer det ske ytterligare en gång.

Thomas Bach, ordförande i Internationella olympiska kommittén (IOK), har sagt att OS antingen anordnas 2021 eller ställs in helt.

Undersökningen genomfördes av nyhetsbyrån Kyodo och TV-kanalen Tokyo MX.

KLIPP: Lindberg om OS-missen: ”Vill inte titta på bilderna”(24 maj 2020):

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.