Foto: TT nyhetsbyrån

Stina Nilsson kämpade sig till silver

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson gjorde ett helt perfekt taktiskt lopp och kämpade hem ett silver på sprinten. Svenskan utmanade Marit Björgen och pressade norskan ända över mållinjen.

– Det är en närmast prickfri insats av Stina Nilsson. Hon åker helt perfekt, jublar SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Fantastiskt, vilken otrolig insats och vilket tryck det var inne på stadion. Stina viker aldrig en tum, hon är så målmedveten. Det är därför hon har nått så här långt, säger förbundskaptenen Rikard Grip och gläds åt den fina svenska starten i VM.

VM i Falun

Det var en enormt imponerande insats under hela dagen av Nilsson på den långa och tuffa banan som kraftigt gynnade distansåkarna. Nilsson var bara en sekund efter segrande Justyna Kowalczyk i prologen, men före Björgen där.

I kvarten spurtade hon ifrån Björgen och vann det tredje heatet. Hon hade sedan bra kontroll efter Kowalczyk i semin där hon slutade tvåa. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet